ITAD: Ontdek wat het voor jouw onderneming kan betekenen!

Aan het eind van de economische levensduur van jouw ICT-apparatuur wordt het meestal aanbevolen om deze apparaten te vervangen door nieuwe exemplaren. Ze zijn immers afgeschreven. Maar die oude apparaten hebben wel heel veel data die dan verwijderd moet worden. Lees hier hoe ITAD daarbij voor jouw onderneming handig kan zijn.

Afgeschreven IT-apparatuur vervangen

IT-apparatuur gaat steeds langer mee. De gebruikte onderdelen worden steeds robuuster. Toch wordt er vaak aanbevolen om apparaten waarvan de economische levensduur verstreken is, en die dus zijn afgeschreven te vervangen. Dat heeft financieel vaak grote voordelen. Als je de oude apparatuur vervangt is het echter wel van belang dat je op een goede en nette manier de data die daar op staat verwijdert. En dat kan heel veel tijd kosten voor jouw hoogopgeleide IT-professionals, die eigenlijk beter wat anders kunnen doen. In deze situatie kan de service ITAD veel voor jouw organisatie betekenen. Maak in dit artikel kennis met ITAD.

Wat is ITAD?

ITAD staat voor de Engelse term “IT Asset Disposition”. Het komt er op neer dat in datavernietiging gespecialiseerde bedrijven, zoals CTC IT solutions, ITAD Services aanbieden zodat je op een veilige, gestroomlijnde manier en volgens de regels overtollige en end-of-life IT-apparatuur kunt afvoeren. Zonder dat er gegevens achterblijven die wellicht in handen van onbevoegden kunnen vallen. Dit soort specialisten heeft namelijk de kennis, middelen en benodigde certificeringen in huis om data op een correcte manier van zakelijke computers, laptops en tablets te verwijderen. Ook kunnen zij harde schijven op een correcte manier vernietigen.

Waarom ITAD?

Die vraag is eigenlijk bovenstaand al beantwoord. Maak je gebruik van de ITAD services van de specialist in dataverwijdering dan hoef je je eigen mensen daar niet voor in te zetten. Die hebben vaak genoeg andere klussen te doen en de professionals hebben op dit gebied meer kennis, ervaring en middelen tot hun beschikking om het verwijderen van gegevens op apparatuur waar je afscheid van wilt nemen op een veilige manier te verwijderen. Jij hebt er geen omkijken naar!

Opkopen van oude apparatuur

Wist je dat er behalve de vernietiging van je oude IT-apparatuur nog een manier is om op een nette manier van je gebruikte apparaten af te komen? Diverse onderdelen van jouw zakelijke computers zijn namelijk nog bruikbaar en dus geld waard. De specialisten van CTC bieden ook de mogelijkheid om deze apparatuur door hen te laten opkopen. Vanzelfsprekend ontdoen ze de apparatuur ook dan van alle data, alvorens deze geheel of in onderdelen door te verkopen. Zo draag je bij aan de circulaire economie en het levert jouw organisatie ook nog een restwaarde op.

Laatste in: Blog