a dog and a cat laying in the grass

Hoe je jouw huisdier veilig en tevreden houdt tijdens warme dagen

Je boost maar al te graag het leven van je eigen huisdier. Want een gelukkig huisdier, dat is natuurlijk een gelukkig baasje. Daarom zijn er altijd wel een paar producten die je zeker op voorraad in huis moet hebben voor je eigen huisdier, vooral tijdens warme dagen. Kom je hier graag wat meer over te weten? Lees dan verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie op.

Richt een paar plekken in huis in voor je kat om lekker te relaxen

Je kat heeft vast en zeker al een paar favoriete plekken in huis om lekker te relaxen. Deze plekken kun je extra fijn maken door er bijvoorbeeld een kattenmand neer te leggen en een drinkfontein kat neer te zetten. Leg het bijvoorbeeld neer op een dressoir, boven de vensterbank of in een rustig hoekje op zolder. Je kat kan hierdoor altijd een moment pakken om lekker te slapen en bij te komen van de warme dag. Hierdoor versterk je ook meteen de band met je kat.

Heb je al nagedacht over het kopen van het juiste voer voor je hond?

Genoeg slaap draagt voor een groot deel bij aan de gezondheid van je hond. Maar heb je ook een keer goed gekeken naar het voer dat je op dit moment koopt? Misschien kun je daar ook nog het een en het ander in verbeteren. Het voer moet namelijk altijd perfect af zijn gestemd op de leeftijd en het ras van de hond, maar ook passen bij de warme temperaturen. Maar het kan ook zo zijn dat je in de loop van de tijd beter de keuze kunt maken voor het kopen van speciaal dieetvoer. Wel zo handig om te weten, natuurlijk.

Pas de soort speeltjes aan op de leeftijd van je kat

En ga je je wat verder verdiepen in het aanbod aan speelgoed voor je hond of kat? Bijvoorbeeld als je kiest voor een koelmat hond? In dat geval kom je er erg snel achter dat er enorm veel aanbod is om uit te kiezen. Het is daarom belangrijk dat je het nodige onderzoek doet naar wat voor soort speelgoed nu het meest geschikt is voor je harige beste vriend. Van educatief speelgoed tot aan leuke items om lekker mee te kunnen ravotten. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als het gaat om het speelgoed voor je kat of hond. Bekijk daarom een keer de collectie van een gespecialiseerde dierenwinkel en breng goed in kaart wat de beste keuze is. 

Laatste in: Blog