grayscale photography of outdoor AC unit

Verschillende soorten mobiele airco’s: welke past bij jou?

De zomer staat weer voor de deur en ook in Nederland kan dat behoorlijk heet worden. Elk jaar opnieuw lopen we weer te huffen en puffen vanwege de hitte. Maar eigenlijk kan dit probleem super makkelijk opgelost worden met een mobiele airco. Je hoeft helemaal geen airco te laten installeren om te kunnen genieten van een koel briesje in huis. Een mobiele airco kan dat werk prima doen, voor een veel zachter prijsje. Maar je moet wel even de perfecte mobiele airco kiezen voor bij jou in huis. Maar geen zorgen! Daar helpt deze blog je graag mee! 

Waarom een mobiele airco? 

In Nederland kunnen de zomers heel warm zijn, maar zo’n hitte is zelden van lange duur. Dan is het eigenlijk zonde om heel veel geld te investeren in een airco als je deze maar 2 maanden per jaar gebruikt. Een mobiele airco van Coolsound is dan het perfecte alternatief om te kunnen genieten van koele lucht in de zomer zonder het prijskaartje van het installeren van een complete airco. Daarbij zijn ze super makkelijk te installeren en kun je ze verplaatsen door het huis. Je kunt ‘m dus overdag in de woonkamer laten staan en dan ‘s avonds meenemen naar de slaapkamer. Super handig dus! 

Verschillende soorten mobiele airco’s

Mobiele airco’s zijn er in allerlei soorten. Je hebt mobiele airco’s die met een slang die de warme lucht de kamer uitzuigt, deze afkoelt en de afgekoelde lucht weer terug de kamer in blaast. De warme lucht wordt dan via een slang afgevoerd. Hierbij moet je dus wel een raam of een deur hebben waar je de slang uit kan hangen, anders wordt die warme lucht weer gewoon terug de ruimte in geblazen. Deze airco is het meest betaalbaar en heel makkelijk te installeren. Voor grotere ruimtes is zo’n airco helaas vaak net niet krachtig genoeg. Dan kun je beter voor een dubbel-slang mobiele airco gaan. Deze slang zuigt lucht van buiten naar binnen toe met een extra slang, deze wordt dan omgezet naar koele lucht en vervolgens de kamer ingeblazen. De tweede slang voert de warme lucht van binnen af naar buiten. Dit maakt een dubbel-slang airco een stuk krachtiger dan een enkel-slang airco. Wil je een grote kamer verkoelen? Dan is een dubbel-slang de perfecte optie voor jou. Voor kleinere ruimtes kun je ook met een enkel-slang uit de voeten. 

Laatste in: Blog