Dit is een leuk bonus voor je personeel (wat géén geld is)

Een bonus op het werk krijgen is iets wat iedere werknemer waardeert. Het gaat vaak niet eens om het specifieke bedrag, maar om de blijk van waardering. Werknemers zetten zich in de meeste gevallen met hart en ziel in voor de organisatie. Wanneer de resultaten aan het einde van het jaar dan ook positief zijn, is het ook een leuk idee om dit gezamenlijk te delen. Nu hoeft niet de gehele winst aan een bonus voor het personeel te worden besteed, maar een deel is wel aan te raden. Daarmee geef je niet alleen een blijk van waardering voor het harde werken van de afgelopen tijd, maar ook een dosis motivatie voor de aankomende jaren. Nu is geld de meest voor de hand liggende methode om een bonus mee te geven, maar het nadeel van geld is dat dit vaak snel wordt vergeten. Het is natuurlijk aan de werknemer wat hij of zij ermee gaat doen, maar vaak komt het gewoon op de grote berg terecht. Met als resultaat dat het idee van een bonus ook weer snel naar de achtergrond verdwijnt. Daarom hier inspiratie voor een bonus, wat geen geld is maar wél door iedereen wordt gewaardeerd. 

Altijd bereikbaar 

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren behoorlijk verandert, werken doen we veel meer hybride en vanuit huis. Als werkgever is het dan ook fijn dat werknemers goed bereikbaar zijn. Investeren in een telefoon van topkwaliteit is dan ook aan te raden. Een nieuwe Samsung met abonnement iedereen cadeau doen met de vermelding dat deze ook privé gebruikt mag worden, zal door iedereen met open armen worden ontvangen. Een smartphone is iets wat iedereen de hele dag door gebruikt, een goede en mooie optie is dan ook echt iets waar bijna iedereen blij van wordt. Dat de kosten van een nieuwe smartphone vrij snel oplopen is ook algemeen bekend, daarom is dit een cadeau wat structureel de kosten van werknemers gaat verlagen en waar ze ook nog eens echt plezier aan gaan beleven. 

Een abonnement 

Een ander leuk idee is een abonnement op iets wat werknemers leuk vinden maar ook bijdraagt aan hun welzijn. Denk aan een jaar lang een sportabonnement bij een club of vereniging naar keuze, of een gratis maaltijdbox naar keuze iedere week. Door voor één van deze ideeën te kiezen geef je een structureel cadeau, maar ook een cadeau wat bijdraagt aan de gezondheid van werknemers. Iets wat jou als werkgever natuurlijk ook zeer goed uitkomt, zowel op de lange als de korte termijn.  

Kortom, een geldelijke bonus is fijn om te krijgen als werknemer maar één van bovenstaande ideeën wordt ook vaak met open armen ontvangen. Realiseer je als werkgever wel vaak dat er zeker in grote bedrijven veel verschillende mensen werken, een groot feest geven als bonus is dan ook bijvoorbeeld iets wat niet door iedereen als even leuk wordt ervaren. Maar met bovenstaande zit je in negen van de tien gevallen goed! 

Laatste in: Blog