brown wooden cabinet near green and white table

Aan de slag met de renovatie van je keuken 

Werken de keukenapparaten in huis steeds minder goed, of past de huidige keuken niet langer bij je persoonlijke smaak? Het kunnen redenen zijn om een renovatie van de keuken te overwegen. Kies hierbij tussen het ontwerpen van een volledig nieuwe keuken en het opknappen van de bestaande keukenkasten en apparaten. Een nieuwe keuken hoeft niet duur te zijn! Showroomkeukens worden tegen een lage prijs aangeboden door keukenzaken. De korting op deze modellen kan oplopen tot maar liefst 70 procent, wat een besparing oplevert van al snel duizenden euro’s. Ook op deze showroomkeukens wordt garantie geboden. In dit artikel lees je meer over het renoveren van de keuken. 

Kijk naar de laatste keukentrends voor inspiratie 

Kies je voor een luxe design keuken, of toch voor een keuken met een landelijke of industriële uitstraling? Het zijn allebei stijlen die tot de laatste keukentrends behoren. Door de keukentrends nader te bekijken, doe je inspiratie op voor het ontwerp van je gerenoveerde keuken. Let hierbij onder meer op de gebruikte materialen in deze keukens, de kleuren die men met elkaar combineert en de keukenapparatuur die geïnstalleerd wordt. De inspiratie die je online vindt geeft een goed beeld van de wijze waarop de verschillende keuzes die je kunt maken in de praktijk uit zullen pakken. 

Tip: niet alleen op de website van keukenzaken vind je inspiratie voor het ontwerp van een nieuwe keuken. Kijk ook eens op een platform als Pinterest, of op de persoonlijke blogs die je online vindt. Deze opties laten je ongegeneerd binnenkijken bij andere huishoudens. 

Moderne apparatuur in de keuken installeren 

Valt het je ook op dat steeds meer keukens over een heetwaterkraan beschikken? Of wat te denken van de groeiende populariteit van een kookplaat met een geïntegreerd afzuigsysteem? Beide apparaten bieden verschillende interessante voordelen ten opzichte van de klassieke opties. Zo heb je geen losse waterkoker meer nodig en kan ook de afzuigkap buiten de keuken gehouden worden. Het bespaart veel ruimte, laat de keuken groter ogen en houdt je werkblad overzichtelijk. Niets is vervelender dan hier tal van losse keukenapparaten, zoals de waterkoker, op kwijt te moeten. 

Tip: de ruimte die je bespaart met de keuze voor een geïntegreerd afzuigsysteem in een kookplaat kun je gebruiken voor een aantal houten plankjes. Vul deze met bloempotjes en verse kruidenplanten. Het geeft de keuken niet alleen meer kleur, maar heeft ook een praktisch nut. Niets is fijner dan verse basilicum, peterselie of bijvoorbeeld bieslook over je gerechten. 

Laatste in: Blog