person using computer playing FPS game

Zo creëer je de game setup van je dromen

Wat is het toch héérlijk om na een lange dag werken te genieten van wat ontspanning. Voor sommigen betekent dat wegkruipen op de bank met een kopje thee, voor anderen is dat om een terrasje te pakken met wat vrienden. Waar je ook voor kiest, het grootste doel is om even de dagelijkse sleur van het leven te onderbreken met wat ontspanning.

Een ander voorbeeld van hoe mensen ontspanning zoeken, is door even lekker een potje te gaan gamen. Van League of Legends en Call of Duty tot Fortnite en The Legend of Zelda, er is voor ieder wat wils. Maar, de ultieme ontspanning in dat soort spellen zal een fervent gamer alleen vinden als alles goed werkt. En, hoe zorg je daar dan precies voor? Nou, wat dacht je van het creëren van de perfecte setup. Lees in deze blog alle tips om een geweldige game-opstelling te maken.

Tip 1: Goed internet

Goed internet zal je leven ook een stuk fijner maken. Dat zorgt ervoor dat je game niet midden in het spel vastloopt (door een te hoge ms), dat je spellen sneller kan downloaden en ook dat je beter in contact kan blijven met medespelers die je via een communicatieplatform in je oren hoort spreken. Mocht je net ergens gaan wonen of willen veranderen van internet provider: het is bij veel aanbieders mogelijk om te kiezen voor alleen internet. Niks geen onderdelen van een abonnement waar je niks mee doet, nee, je krijgt alleen goed werkend internet, en verder niks.

Tip 2: De juiste apparatuur

Investeer in een krachtige gaming-pc of console die aan je behoeften voldoet. Met een computer, tablet, Xbox, Playstation of laptop uit de prehistorie ga je het niet meer redden. Dat komt niet zozeer door jouzelf, maar doordat de spellen van tegenwoordig steeds groter worden. Heb je een computer, dan is er bijvoorbeeld is een goede grafische kaart nodig, evenals voldoende (werk)geheugen, een mooi moederbord, een juiste hoeveelheid aan ventilatoren en noem het maar op.

Tip 3: Denk aan de ergonomie

Vooral als je wat jonger bent, zal dit onderdeel waarschijnlijk niet meteen bij je omhoog komen. Toch is ergonomie wel degelijk een punt dat jouw setup naar een hoger lever kan tillen. Een goede stoel zorgt ervoor dat je de juiste zithouding aanneemt en een fijne muis maakt dat je de spieren in je hand niet verkrampt. Overweeg eventueel een zit-sta bureau als je op dezelfde plek ook ruimte nodig hebt om te kunnen thuiswerken. Denk maar zo: zolang je op een juiste manier gamet, houd je het langer vol. Dat is een win-winsituatie, zoals je wel begrijpt.

Conclusie

Eigenlijk zijn de tips die we hebben gegeven in deze blog, de hoofdpijlers voor het creëren van een perfecte setup. Raadpleeg eventueel een professional op het gebied van hardware voor het bouwen van je droomcomputer. Verder is het internet een fantastische bron om te ‘spieken’ naar hoe anderen hun setup hebben geperfectioneerd. Doe daar vooral je voordeel mee, zouden we zeggen. In elk geval hopen we dat je met deze tips vooruit kan en binnenkort kan genieten van de setup van je dromen!

Laatste in: Blog