De grootste tablets op een rijtje

Misschien heb je nog wel een oude mobiele telefoon in de la liggen. Houd deze eens voor het verschil naast je huidige telefoon. Klein hè?

Niet alleen de mobiele telefoons, maar ook andere elektrische apparaten worden in steeds grotere uitgaves verkocht. Denk aan een tablet. Kleiner dan je laptop, maar groter dan je telefoon. Een soort ideale tegemoetkoming vanuit beide soorten apparaten.

De grootste tablet had een scherm groter dan 20 inch. Het leek een mooi apparaat, maar de kwaliteit was een stuk minder goed dan kleinere, grote tablets. Zo werkte de tablet niet zonder bladeren was de schermresolutie slecht. In dit artikel lees je daarom wat je als de beste uitgaves van grote tablets kan beschouwen en over de voor- en nadelen ten opzichte van andere groottes.

Kwalitatief goede grote tablets

Schermen van elektronische apparaten worden vaak aangegeven in inches. Het aantal inches geeft de diagonaal van het scherm aan. 12 inch staat ongeveer gelijk aan 30 centimeter; dat geeft een grootte aan van een gemiddelde liniaal.
Hier volgt een lijst met kwalitatief goede tablets, gerund door verschillende besturingssystemen. Er zit er vast een tussen die aan jouw wensen voldoen.

Lenovo Yoga Tab – 13 inch
Besturingssysteem: Android
Een merk dat al voor langere tijd erg populair is in China, maar ook in Nederland een steeds grotere naam krijgt is Lenovo. Met ontzettend veel kennis van technologieën, zal het je niet verbazen dat deze tablet een goede aanwinst op de markt is. Handig aan deze tablet is het ingebouwde standaard, zodat je je tablet overal veilig kan neerzetten. Eveneens kan dit apparaat fungeren als tweede scherm. Hoe mooi is dat!

Apple iPad Pro – 12.9 inch
Besturingssysteem: IOS
Ben je fan van Apple of ben je in het bezit van meerdere Apple devices, dan is deze tablet iets voor jou. Het apparaat kan in verbinding komen te staan met al je andere apparaten van Apple. De iPad heeft goede speakers, mooie kwaliteit camera’s en, niet geheel onbelangrijk, een mooi scherm. Een hoge pixeldichtheid en heldere kleuren zorgen ervoor dat jij je film scherp kan zien. Een klein nadeel: het is niet een van de goedkoopste apparaten.

Microsoft Surface Pro x – 13 inch
Besturingssysteem: Windows
Zoek je een tablet waarop je gemakkelijk werk kan uitvoeren, dan zou je je keuze voor deze tablet kunnen laten gaan. De tablet is erop gericht om relatief zware programma’s te draaien. Zo hoef je niet bang te zijn dat de app vastloopt en je werk verlies. Het bedrijf heeft met deze tablet een goede concurrent op de markt gebracht.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra – 14.6 inch
Besturingssysteem: Android
Met een nog hogere pixeldichtheid dan de iPad Pro, heeft Samsung een mooie tablet ontwikkeld. Op het apparaat kunnen de nieuwste versies van het besturingssysteem worden geïnstalleerd. Ook deze tablet is multifunctioneel. Door de verschillende poorten die toevoegbaar zijn aan het apparaat, kan je hem gebruiken op veel wijzen.

Voor welke tablet je ook kiest, er kan met zekerheid worden gesteld dat je een groot scherm in handen krijgt. Mocht het nog te klein zijn? Gebruik dan de inzoomfunctie op het tablet. Een laatste optie is om toch te kiezen voor een laptop, met een groter scherm, van dergelijke kwaliteit.

Waarom een grote tablet

Een grote tablet biedt verschillende voordelen ten opzichte van kleinere tablets en laptops. Hieronder bespreken we enkele van de meest opvallende voordelen.

  1. Het is gemakkelijk om content te bekijken of te bewerken. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel moet reizen en geen laptop mee wilt nemen, maar toch productief wilt blijven. Het grotere schermformaat maakt het ook makkelijker om video’s te bekijken, games te spelen en meerdere taken tegelijk uit te voeren.
  2. Een ander voordeel is dat een grote tablet gemakkelijker te hanteren is dan een laptop. Het is lichter en kleiner, wat betekent dat je het gemakkelijk mee kunt nemen, zonder dat het te veel ruimte inneemt in je tas of rugzak.
  3. Een grote tablet biedt meer flexibiliteit dan een laptop. Op veel tablets is een draadloos toetsenbord aan te sluiten. Hierdoor kun je onderweg eenvoudig aan het werk blijven, zonder het gewicht van een laptop mee te nemen.

Waarom geen grote tablet

Hoewel er veel voordelen zijn aan een grote tablet, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening gehouden moet worden. Je hoeft het tablet daarmee niet af te schrijven, maar het is wel iets wat je in gedachte kunt houden. Denk eens na over:

  1. Allereerst is een grote tablet meestal duurder dan een kleinere tablet of laptop. Dit komt omdat ze vaak zijn uitgerust met high-end specificaties en functies, waardoor ze een hogere prijs hebben. Je moet je afvragen of de investering het waard is.
  2. Kijk naar de grootte van je handen. Als persoon met relatief kleine handen, kan een grote tablet erg onhandig zijn. Je kan hem met één hand niet goed vastpakken en de tablet zal relatief zwaar zijn ten opzichte van andere varianten.
  3. Een ander nadeel is dat sommige grote tablets beperkte opslag hebben. Veel van deze tablets hebben ook geen uitbreidbare opslagmogelijkheid, waardoor je beperkt bent tot de interne opslag. Hierdoor moet je vaak een cloudopslagdienst gebruiken om extra data op te slaan. Dit kost voor een kleine uitbreiding geen geld, maar vaak is dat niet genoeg en zal je alsnog in de dienst moeten investeren.

De keuze voor een grote tablet is natuurlijk helemaal aan jou. Informeer bij een elektronicawinkel in de buurt naar de juiste opties. De medewerkers zullen aan de hand van jouw wensen een geschikte tablet vinden. Het kan zijn dat deze kleiner is dan verwacht, maar laat dat je niet afschrikken. Online zijn er verschillende vergelijkingssites die je eveneens kunnen helpen kiezen.

Laatste in: Blog