a swing chair with a yellow pillow on it

Maak de tuin tot de ideale plek om te ontspannen in de zomer 

Wat is er fijner dan na een dag hard werken neer te strijken in de fraai bloeiende tuin bij je woning? Terwijl de vlinders om je heen fladderen, praat je onder het genot van een hapje en drankje bij met je partner en kinderen. Vanzelfsprekend is het overigens niet dat je tuin deze ruimte biedt. De afgelopen jaren is het aantal volledig bestrate tuinen toegenomen in Nederlandse woonwijken. Dat is zonde, want een tuin kan je zoveel meer bieden dan één groot terras! Hoe ontwerp je de tuin zo, dat ieder gezinslid zich hier prettig voelt? Wat heb je naast een comfortabele loungestoel in de tuin nog meer nodig? Dit artikel vertelt je er alles over. 

Combineer een ruim terras met meerdere borders 

Bij het indelen van de tuin is het de kunst om tot de ideale mix van een terras, borders en bijvoorbeeld een gazon te komen. Je wilt op het terras voldoende ruimte hebben voor een duurzame tuinset van een partij als VivaldiXL, voor een buitenkeuken en bijvoorbeeld een aantal vrolijke bloempotten met verse kruiden. Tegelijkertijd wil je de tuin van kleur voorzien, waar de borders voor dienen. Vul ze met verschillende heesters, een aantal kruipers en bijvoorbeeld wat eenjarige planten. Het groen geeft de tuin niet alleen kleur en een natuurlijk karakter; ook trekt het leven naar de tuin. Naast de vlinders zullen ook bijen en vogels je tuin steeds beter weten te vinden. 

Met een groot gazon hebben je kinderen altijd een plek om te spelen. Een terras kan in de zomer erg heet worden, wat voor je kinderen minder fijn is. Het gazon houdt de warmte in veel mindere mate vast. 

Kleed de tuin aan met accessoires en tuinverlichting

Om tot laat buiten te kunnen genieten van het warme weer, kun je de tuin van verlichting voorzien. Er zijn tegenwoordig heel eenvoudig aan te sluiten systemen, die je zelf installeert. Kennis over elektra heb je er niet voor nodig. Deze systemen bestaan uit een transformator met een daaraan gekoppeld snoer. De verschillende lampen in de tuin koppel je met een kliksysteem aan deze kabel.

Naast tuinverlichting mogen ook de accessoires niet in je tuin ontbreken. Denk aan de eerder genoemde bloempotten, maar ook aan een buitenkleed, accessoires voor aan de schutting, enzovoorts. Kies voor accessoires die qua stijl aansluiten bij het interieur in huis. Zo maak je van een tuin een verlengde woonkamer in de zomer! 

Laatste in: Blog