white ceramic sink near white ceramic sink

Vind jouw badkamerwinkel

Als je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer, moet je beslissen naar welke badkamerwinkel je toe wil gaan. Er zijn best wel veel badkamerwinkels, waardoor je misschien wel door de bomen het bos niet meer ziet. Het is natuurlijk wel zo fijn dat je voor een badkamerwinkel kiest die helemaal bij je past en je alle vertrouwen in hebt. We hebben daarom een stappenplan voor je zodat jij de badkamerwinkel kunt vinden die helemaal bij je past.

Stap 1: winkels in de omgeving

De eerste stap is om te bepalen in welke straal je wil gaan zoeken naar een badkamerwinkel. Wanneer je in een wat kleiner dorp woont, moet je misschien wat verder rijden dan wanneer je op zoek bent naar een badkamerwinkel in Amsterdam. Als je hier een beslissing over hebt gemaakt kun je gaan zoeken naar winkels in die omgeving. Het makkelijkst is om dit via Google (Maps) of Apple Maps te doen. Dan heb je eenvoudig en snel een overzicht van de dichtstbijzijnde winkels bij jou in de buurt.

Stap 2: bekijk het assortiment

Niet alleen de afstand van de winkel is belangrijk, je moet er natuurlijk wel kunnen slagen. We adviseren dan ook om vooraf een kijkje te nemen op de websites van de winkels. Zo kun je bijvoorbeeld zien wat voor badkamers zij in het assortiment hebben. Of misschien worden er wel opgeleverde badkamers van klanten getoond. Vaak kun je dan al wel zien of het assortiment aansluit op jouw wensen. Daarnaast kun je natuurlijk ook even contact opnemen met een van de winkels om vragen te stellen.

Stap 3: de juiste werkwijze

Naast dat iedere winkel een ander assortiment hebben, is de werkwijze vaak ook anders. Bedenk daarom van te voren goed hoe je geholpen wil worden en wat je prettig vind tijdens zo’n aankoopproces. De een werkt bijvoorbeeld met hoge kortingen en onderhandelingen, waarbij de ander met een vaste prijs werkt. Daarnaast zit er vaak ook verschil in de manier van adviseren en verkopen. Om hier meer informatie over op te doen kun je reviews lezen. Vaak haal je hier veel informatie over de werkwijze van een winkel uit. Dat geeft je toch een wat beter beeld dan alleen het bezoeken van een website.

Stap 4: montage of niet

Een van de laatste stappen is om te bekijken of de winkel montage aanbiedt of niet. Misschien wil je de badkamer wel zelf monteren, dan hoef je deze stap natuurlijk niet te volgen. Wanneer je dit wel graag wil, is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn. De ene winkel biedt volledige montage aan en werkt samen met aannemers. De ander heeft zelf monteurs in dienst of biedt misschien maar een deel van de montage aan. Ook hierbij is het soms net wat makkelijker om even te bellen, dan heb je direct een helder antwoord!

Stap 5: maak een afspraak

De laatste stap is het maken van een afspraak bij de badkamerwinkel die jou het meeste aanspreekt. Wanneer je een afspraak maakt weet je vaak zeker dat een van de adviseurs tijd voor je heeft om je te helpen bij het samenstellen van je nieuwe badkamer. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken bij meerdere winkels wanneer je dit fijn vindt.

Laatste in: Blog