Led strip Action, Lidl & meer Budget Keuzes

Wie wordt er niet gelukkig van lampjes in verschillende kleurtjes? Wij zijn in ieder geval laaiend enthousiast. Licht maakt de mens over het algemeen immers blijer dan pure donkerheid. 

In deze blog vertellen we je op welke, goedkope manier, je je kamer of zelfs huis kan omtoveren naar een walhalla van lichtjes. De lichtjes kunnen aangepast worden naar meerdere kleuren en daarmee passen ze zich aan naar jouw persoonlijke smaak. Het gaat overigens niet over gewone lichtjes, maar over led strips. 

Led strip Action

De Action biedt een uitgebreid assortiment aan led strips. We hebben er een aantal geselecteerd, waarmee je een breed beeld krijgt van het assortiment. Zo kan je voor jezelf een keuze maken, die natuurlijk voldoet aan je persoonlijke voorkeur.

Baltimore ledstrip

Prijs: €19,95
Lengte: 10 meter

Waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Deze led strip is maar liefst 10 meter lang en heeft een zelfklevende functie. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met haakjes, spijkers en dergelijken, maar hebt in principe met een klein kwartiertje een geweldige strip hangen. Vanaf een dergelijke afstand kan je de lampjes aan en uit zitten, in alle kleuren van de regenboog, maar ook een gewone, witte kleur. Zo heb je verlichting voor elke gelegenheid. Met een zachte blauwe kleur verwelkom je een vriendin die in een moeilijke tijd zit en met een rode kleur…

Klik hier om de led strip te bekijken

LSC Smart Connect digitale ledstrips

Prijs: €29,95
Lengte: 2 x 5 meter

Als er iets is waar menig Nederlander van houdt, dan is het wel dat je apparaten makkelijk in gebruik kan nemen. En laat deze strip dat nou net zijn. De lichtjes zijn niet alleen om de vijfentwintig centimeter van kleur te veranderen, maar de strip kan je ook met bij elke vijfentwintig centimeter afknippen. Zo weet je zeker dat de led strip in de ruimte gaat passen, waar je deze ophangt. Wederom zijn de strips met een afstandsbediening te bedienen, maar je zou ook de bijbehorende app kunnen downloaden. Vanuit bed of vanaf de bank, weet jij de lampjes aan en uit te schakelen.

Klik hier om de led strip te bekijken

Grundig multicolor ledstrip

Prijs: €9,95
Lengte: 3 meter

Een led strip van 10 meter is leuk, eentje van 5 meter is prima (al helemaal als je er twee krijgt), maar wat dacht je van een solide 3 meter lange led strip? In je kleine studentenkamer of op de kamer van je kleine zal toch wel niet zoveel passen, dus heb je aan deze genoeg. Twee rechterhanden heb je wederom niet nodig, met dank aan de zelfklevende strip. De lampjes kan je aan de muur plakken, maar wat dacht je van een spiegel of achter een bureau. Voor een tientje is het nog wel een keertje leuk om te experimenteren. Mislukt het project, dan koop je er gewoon nog eentje!

Klik hier om de led strip te bekijken

Led strip Lidl

In het assortiment van de Lidl was het even zoeken, maar ook daar hebben we led strips gevonden. Het enige verschil is dat deze twee keer als ‘band’ worden omschreven en je deze dus niet vindt onder de zoekterm ‘led strip’. Lees gauw verder om te zien voor welke prijs en met welke lengte de banden/ strips worden verkocht.

LIVARNO home LED-band

Prijs: €19,99 (momenteel in de aanbieding voor 14,99)
Lengte: 5 meter

Opties, opties en nog eens opties! Dat is wat er direct bij ons naar bovenkomt bij het bekijken van deze led band. Naar verluid zou dit product in maar liefst 166 lichteffecten kunnen worden gezet. En alsof dat nog niet genoeg is, kan je de helderheid van de lampjes in wel zes standen aanpassen. Hoewel we niet helemaal wijs worden van de afstandsbediening en de instructies, volgens sommigen recensenten, niet heel duidelijk zijn, moet ook dat vast goed komen. Als laatste willen we even meegeven dat de led band alleen voor binnenshuis gebruik is. De multifunctionaliteit houdt immers ergens op.

Klik hier om de led strip te bekijken

LIVARNO home RGB LED-verlichtingsband

Prijs: €24,99 (momenteel in de aanbieding voor €19,99)
Lengte: 10 meter

Het derde punt in de eerste omschrijving luidt als volgt: ‘4 kleurwisselprogramma’s en 16 constante individuele kleuren’. En of we daar blij van worden. De RGB kleuren geven een helder licht en het led versterkt dat effect nog eens. Om even rekening mee te houden: de lengte is wel 10 meter, maar daarvan is 1,5 meter de stroomkabel. Je hebt daarmee geen volledige lengte aan lampjes. De led strip lijkt van prima kwaliteit, maar valt wel in een iets duurder segment, wanneer je deze vergelijkt met die van de Action. Waar je voorkeur naar uitgaat, is daarmee volledig aan jou.

Klik hier om de led strip te bekijken

LIVARNO home LED-lichtstrip 

Prijs: €19,99
Lengte: 5 meter

Alle led strips/ banden hebben bijna dezelfde naam en prijs en dat doet ons wat duizelen, maar toch is dit weer een andere dan we hiervoor hebben besproken. Allereerst gaat het nu om een strip in plaats van een band. Verder is deze strip in te korten naar eigen behoeften en kan je het daarmee perfect monteren onder bijvoorbeeld een plank. Het blijkt wel dat in enkele gevallen de aansluitstukken niet van de beste kwaliteit zijn. Het probleem dat hiermee ontstaat, is dat de stroom niet goed wordt doorgegeven en je dus niet overal lampjes hebt. Of dit in elk geval zo is, is niet duidelijk. Je zou het daarom nog steeds kunnen uitproberen.

Klik hier om de led strip te bekijken

Andere budget keuzes

We geven je graag nog enkele andere plekken waar je voor een redelijke prijs led strips kan aanschaffen. Misschien shop je niet graag bij de Action of heb je geen Lidl in de buurt. In dit geval is het wel net zo netjes dat je nog andere opties tot je beschikking aangeboden hebt gekregen.

Tijdens het onderzoek viel in ieder geval op dat led strips over het algemeen een stuk duurder zijn dan degene die bij de Action en Lidl worden verkocht. Natuurlijk zegt waarschijnlijk iets over de kwaliteit, maar een led strip van 10 meter voor €19,95 klinkt toch wat beter dan er eentje voor €106,99. Wat we willen meegeven: schrik niet van onderstaande prijzen.

Led strip Karwei

Prijs: €31,99 (momenteel in de aanbieding voor €27,19)
Lengte: 2 meter

De Prolight LED-strip gekleurd 2 m met afstandsbediening heeft iets, dat we nog niet eerder hebben gezien. We hebben het over een IP waarde van 20, dat in de praktijk inhoudt dat de led strip geschikt is voor droge ruimtes. Over het algemeen zal een strip met een hogere waarde, geschikt zijn voor een vochtigere ruimte. Een vochtige overkapping laten we daarom bij deze strip nog even achterwege. In ieder geval is de strip in te korten en wil je hem ergens plaatsen waar hij goed tot zijn recht komt. Denk aan een plaatsing onder een plank of bovenop een kast.

Klik hier om de led strip te bekijken

Led strip Blokker

Prijs: €39,95
Lengte: 15 meter

Als een product bij zowel Action als Lidl te koop is, is de kans groot dat het eveneens in het assortiment van de Blokker te vinden is. En jawel, bij de Blokker vonden we een pareltje in de wereld van led strips. De Homezie Led strip 15 meter Met app en afstandsbediening RGB Zelfklevend Led lights is maar liefst 15 meter lang en is met een app te besturen. Eigenlijk is dat over die 15 meter niet helemaal waar, gezien in de verpakking twee keer een led strip van 7,5 meter zit. Verder hoef je niet bang te zijn dat het licht de hele nacht aan staat, omdat je in de app een timer kan instellen. Toch nog een duurzame optie in de besproken led strips.

Klik hier om de led strip te bekijken

Led strip Ikea

Prijs: €19,99
Lengte: 3 meter

Ben je op pad om je studentenkamer in te richten, kom je ineens led strips bij de Ikea tegen. Het scheelt je een tripje naar een van de bovenstaande winkels. Hoewel er niet veel te kiezen is qua led strips, zeg maar gerust bijna niks, is de VATTENSTEN eentje van prima kwaliteit. Je versiert er je boekenkast mee of plakt het achter het hoofdbord van je bed. Met één, twee of drie keer drukken op de knop kan je variëren in kleuren en standen. Net zoals veel strips is deze afknipbaar en gemakkelijk te monteren door middel van het zelfklevende tape. Lampen zijn over het algemeen redelijk duur en dit is een goede low budget optie om sfeer aan je kamer te geven.

Klik hier om de led strip te bekijken

Uit bovenstaande opties, kan je ongetwijfeld een keuze maken. Binnenkort zit jij in een kamer met prachtige verlichting, die je ook nog eens in kleur kan aanpassen. Het luxe gevoel kost gemiddeld twee tientjes en daarmee is deze low budget blog geslaagd.

Laatste in: Blog