black and silver headphones on black and silver microphone
/

Iris Enthoven: Vriend, Leeftijd, Podcast en meer

Iris Enthoven kun je tegenwoordig op heel veel verschillende kanalen zien. Maar vooral op Youtube is ze groot. Ze is naast YouTube’er ook presentatrice op verschillende YouTube-kanalen. En daarnaast is ze een grote naam op het gebied van sociale media. Het is de hoogste tijd om eens wat meer te weten te komen over Iris Enthoven. 

Op 8 maart 1994 wordt Iris Enthoven geboren. Ze wordt in Bussem geboren. Al tijdens haar middelbare school-periode houdt Iris ervan om in de spotlight te staan. Zo doet ze de Dansacademie Lucia Marthas tijdens haar tijd op de middelbare school. En ze besluit ook om toneellessen te gaan volgen aan de Jaargang van Kemna. 

Na haar middelbare schoolperiode gaat Iris studeren en in 2016 weet ze haar diploma Economics and Business aan de Universiteit van Amsterdam te behalen. In de tussentijd zit ze absoluut niet stil, want ze haalt ook nog een master Digitale Marketing. Ook besluit ze om journalistieke ervaring op te doen. Dit doet ze door voor verschillende media te schrijven. Denk aan Spunk en Vice. 

Xite zoekt Vlogger

De online wereld weet haar aandacht flink te trekken, waardoor ze een opleiding aan de TV Academy gaat doen. Wanneer ze meedoet aan de wedstrijd Xite zoekt Vlogger wordt ze verkozen tot presentatrice van de muziekzender en zo is haar carrière als presentatrice begonnen. In de zomer van 2016 mag ze dan ook een aantal festivals verslaan voor de muziekzender. 

Nadat ze als presentatrice is gestart voor de muziekzender gaat haar carrière goed van start. In 2017, 2018 en 2019 is ze namelijk voor een aantal RLT-platforms de vaste presentatrice. Zo presenteert ze de volgende programma’s: Concentrate Bold, Concentrate Velet, Untrained, Big Bang BOLD en nog veel meer. Ook mag ze meedoen met bepaalde andere programma’s die vallen onder het hoedje van RTL. Zo doet ze tot aan 2022 mee met een serie van het grootste YouTube-kanaal van Nederland: StukTV. In de serie Roadtrippers gaan ze de wedstrijd met het team van StukTV aan om zo snel mogelijk zo veel mogelijk kilometers al liftend af te leggen. Een programma dat heel succesvol op YouTube is geworden. 

Podcast van Iris Enthoven: Held in Eigen Verhaal 

Iris is naast het presenteren op YouTube ook een eigen podcast gestart. In de podcast: Held in Eigen Verhaal, staan mensen centraal die iets heftigs hebben meegemaakt. Zo wordt er een Oeigoer geinterviewd die is gevlucht voor de Chinese onderdrukken. Vertelt Mariska over hoe ze onder een lawine in Oostenrijk terecht kwam. En vertelt iemand anders hoe ze erachter kwam op haar 25e dat ze besneden bleek te zijn. Het gaat stuk voor stuk om heftige verhalen waarbij mensen in hun kracht kwamen te staan om op die manier de held van hun eigen verhaal te worden. Ze doet dit al sinds 2020 en er worden wekelijks nog steeds verhalen vertelt! 

Bekijk hier een aflevering die veel is bekeken. De aflevering gaat over een Joods meisje dat 3 jaar gevangen heeft gezeten in Kamp Westerbork. 

Naast haar eigen podcast, heeft Iris ook een podcast met haar vriendinnen Sophie Milzink en Nina Warink. In de podcast: Vrouwmibo gaan de drie vriendinnen hun eigen verhalen vertellen. Een soort vrijdagmiddagborrel waar je bij mag aansluiten. De onderwerpen zijn heel verschillend en daarnaast ook een stuk meer luchtig dan de andere podcast van Iris. 

Socialmedia-kanalen van Iris Enthoven 

Als we een kijkje nemen op de socialmedia-kanalen van Iris Enthoven dan zien we dat ze hier erg actief op is. Zo heeft ze op Instagram bijna 195K volgers. Ze laat veel van haar leven zien. Zo staat ze op de cover van de Women’s Health en mag ze op pad voor ijsjes-merk Magnum. Hierdoor kunnen we zien dat Iris Enthoven niet alleen een heel gezellig en druk leven heeft, maar ook steeds meer een influencer is geworden. Dit houdt in dat ze samenwerkingen heeft met bepaalde merken en daar meer van laat zien om zo het merk aan te prijzen. 

Iris gaat uit, sport veel, maakt mooie reizen en doet veel voor haar werk. Maar één ding kunnen we niet ontdekken op haar socialmedia-kanalen: Is Iris bezet of heeft ze een vriend? Die vraag blijft dus onbeantwoord. 

Op haar Youtube-kanaal kun je ook de video’s zien van haar podcast over Held in Eigen Verhaal. Op dit account heeft ze meer dan 91K abonnees en de video’s worden soms wel 94K keer bekeken. Ze heeft dus ook absoluut een zeer succesvol YouTube-kanaal. 

Iris en Kamp van Koningsbrugge 

In 2022 is Iris te zien in het programma Kamp van Koningsbrugge. In dit programma gaan gewone burgers, bekende Nederlanders in dit geval, zichzelf meten met de maten van de Special Force. Hoewel Iris niet groot van stuk is, kunnen we zien dat haar lukt om zich fysiek goed in te zetten. Zowel haar mentale en fysieke gesteldheid wordt flink op de proef gesteld, maar ze lijkt zich er karig doorheen te werken. Ze is er dan ook flink op gebrand om de eindstreep te halen. Om, zo zegt ze zelf, de mensen om haar heen trots te maken. 

Maar ze blijkt dan toch een grote fout te maken. Een ‘blunder’, zo zegt ze zelf. Ze moet namelijk voor een bepaalde opdracht in het donker van A naar B komen. Het gebied waarin ze zit moet vijandelijk gebied voorstellen. Ze merkt dat ze achterloopt op schema waardoor ze een ander plan probeert te bedenken. Een plan waar ze, zo liet ze eerder zien in het programma Roadtrippers van StukTV, behoorlijk goed in blijkt te zijn. Namelijk: liften.

Maar al gauw blijkt dat die oplossing bij Kamp van Koningsbrugge niet werkt. Ze belt aan bij een huis waar licht brand en zoekt contact met mensen. Voor de begeleiders van Kamp van Koningsbrugge, Ray en Dai zijn het niet eens met wat ze doet en besluiten dat ze niet doorgaat naar de volgende ronde.

Wil je meer zien over de tijd van Iris bij Kamp van Koningsbrugge? Kijk dan even naar deze video! 

Laatste in: Blog