person holding blue and white plastic bag

Hoe kies je de juiste onderhoudsproducten en accessoires voor je voertuig?

Een goed onderhouden auto gaat langer mee, maar rijdt ook beter en ziet er ook gewoon mooier en netter uit. Maar hoe weet je dan welke producten echt goed zijn voor je auto en welke producten niet? Dat is zeker niet makkelijk! Er zijn zoveel producten op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog vind je daarom de handigste tips om de beste producten te vinden voor jouw auto of motor. 

Tip #1 Leer je auto kennen 

Je kan natuurlijk niet weten wat je auto nodig heeft als je geen idee hebt hoe een auto werkt. Je hoeft echt geen professionele automonteur te worden, maak je niet druk! Maar het is wel belangrijk dat je gevoel krijgt voor je auto. Zodat je het gelijk in de smiezen hebt als er iets mis is. Dat kan echt je auto redden en jou heel wat geld besparen. Dus pak de handleiding erbij, vraag een autoliefhebber in de familie of ga naar de garage: hoe je het doet maakt niet uit, maar je moet je auto leren kennen. 

Tip #2 Kies voor kwalitatieve producten

Goedkoop is duurkoop, je hebt het vast weleens ergens gehoord. Maar dat geldt al helemaal voor auto’s. Als je goedkope onderhoudsproducten kiest van slechte kwaliteit, dan bespaar je misschien nu een paar euro. Maar als je de motor moet laten vervangen omdat die producten toch niet zo goed waren als gedacht, dan kun je al die gespaarde centen weer uitgeven. Daarom is kwalitatieve motorolie, zoals Kroon Oil een absolute must. 

Tip #3 Accessoires voor veiligheid en comfort

Goed onderhoud voor je auto is natuurlijk de prioriteit, maar daarbuiten wil je natuurlijk ook gewoon een comfortabele auto waarmee je lekker op pad kunt gaan. Daarom is het ook handig om na te denken over accessoires zoals een fietsendrager. Als je vaak de fiets meeneemt op vakantie of bijvoorbeeld eens ergens anders wilt gaan fietsen deze zomer, dan kan een fietsendrager super handig zijn. Ook een telefoonhouder is tegenwoordig een absolute must. Navigeren doen we tegenwoordig allemaal met de telefoon en dan is het wel zo veilig om gebruik te maken van een telefoonhouder. Naast de veiligheid is het ook een stuk goedkoper, want zo’n boete is beslist niet grappig en dat geld kun je alweer goed gebruiken voor het onderhoud van je auto. 

Laatste in: Blog