aerial photography of cars on parking lot

Van garage naar geld: tips voor een vlotte autoverkoop

Staat jouw auto maar wat stof te verzamelen in je garage? Doodzonde, want als je even wat moeite doet om je auto te verkopen kun je daar weer een leuke zakcent mee verdienen. Dit kun je gebruiken voor je nieuwe auto of dit kun je bijleggen aan een leuke vakantie! Je auto verkopen is makkelijker dan je denkt, daar hoef je echt geen professional voor te zijn. Veel kopers vinden het zelfs fijner om een auto te kopen van een particulier. Autoverkopers hebben toch een beetje een slechte reputatie en kopen bij een particulier voelt vaak toch iets vertrouwder. Denk je dat jouw auto niets meer waard is? Je kunt zelfs een sloopauto verkopen en daar nog een leuke cent aan verdienen, dus dat is geen excuus. En met de tips uit deze blog op zak, heb je jouw auto binnen no time verkocht. 

Een sterke advertentie

De meeste mensen gebruiken online platforms om hun auto te verkopen. Dit is super makkelijk en snel en daarnaast krijg je zo ook toegang tot allerlei potentiële klanten die al op zoek zijn naar een auto. Dat is wel zo makkelijk! Een auto verkopen is vandaag de dag makkelijker dan ooit. Je moet alleen even een goede advertentie maken, die online gooien en vervolgens alle berichtjes beantwoorden van alle geïnteresseerde kopers: easy peasy. Het is wel belangrijk dat jouw advertentie er netjes en professioneel uitziet. Maar dat is echt niet moeilijk: zorg voor duidelijke foto’s, een leuke tekst en volledige informatie en dan ben je al een heel eind op weg. Zorg ook dat je vraagprijs realistisch is, dat is voor veel kopers toch het meest belangrijk. Kijk naar de vraagprijs van vergelijkbare auto’s en zorg dat je een beetje rond die prijs gaat zitten. 

Gebruik zo veel mogelijk verkoopkanalen 

Het verkopen van je auto is een kwestie van de juiste koper vinden op het juiste moment. Om je auto zo snel mogelijk te verkopen is het belangrijk dat je auto ook overal te vinden is. Beperk jezelf dus niet tot één platform, vandaag de dag zijn er zoveel opties. Marktplaats en Autoscout24 zijn de bekendste, maar ook je eigen Facebook of Instagram pagina kan een geweldige manier zijn om je auto te verkopen. Als dat bericht een paar keer gedeeld wordt, kun je zo honderden mensen bereiken. Combineer zoveel mogelijk kanalen en je zult zien dat je je auto zo kwijt bent.

Laatste in: Blog