Living room interior wall

Een aantal zaken om op te letten bij de aanschaf van een tv meubel

Nog altijd vormt het tv-toestel het centrum van menig huishouden. Het apparaat is allang niet meer uitsluitend bedoeld voor het kijken van televisie en heeft nu veel meer functies, waardoor deze veel wordt gebruikt en prominent in onze woonkamers aanwezig is. Waar moet je op letten als een tv-wandmeubel koopt?

TV is nog altijd belangrijk

Het televisietoestel zoals we dat in het verleden kenden bestaat niet meer. Toch is er in vrijwel elk huishouden nog altijd tenminste een tv-toestel aanwezig, dat veelal in de huiskamer staat of tegenwoordig ook hangt. Dit komt omdat het apparaat tegenwoordig voor veel meer wordt gebruikt dan alleen maar televisie kijken. Het wordt ook gebruikt voor het kijken naar streamingdiensten, voor gaming en sommige mensen gebruiken het ook om op het internet te surfen. Geen wonder dus dat het toestel nog altijd een prominente plek in onze huiskamer heeft. Of je nou kiest voor een staand of een hangend exemplaar, we omringen het toestel vaak met een tv-meubel waarin we spulletjes kunnen opbergen en decoratieve items kunnen neerzetten. Waar moet je op letten als je een wand tv-meubel aanschaft? Hieronder enkele tips.

De afmetingen

Een open deur….En toch gebeurt het regelmatig dat het scherm groter is dan de daarvoor bestemde ruimte op of in het tv-meubel. Bedenk dus goed welk toestel je wilt hebben als het een nieuwe is of neem de maten op bij een bestaand exemplaar en houd daar bij de aanschaf van het wand tv-meubel rekening mee!

Indeling van het tv-meubel

Zoals hierboven beschreven kijken we allang niet meer uitsluitend tv via ons platte scherm in de woonkamer. En dus is er een hoop randapparatuur zoals gameconsoles, decoders en wellicht een hd-recorder bij je tv-meubel. En die moeten allemaal een plaatsje hebben in de buurt van het toestel, in verband met de lengte van de bedrading. Houd daar bij de aanschaf van een wand tv-meubel dus rekening mee.

Materiaal en kleurkeuze

Net zoals andere meubels worden tv-meubels ook in veel materialen uitgevoerd. Van hout tot MDF of melamine. En natuurlijk zijn er ook vele kleuren beschikbaar. Het gekozen materiaal en de kleur hebben een grote invloed op de look van je huiskamer. Zorg daarom dat het tv-meubel qua materiaal en kleurstelling past bij de rest van je meubels. Zo voorkom je dat het een allegaartje wordt.

Met deze drie tips maak je vast en zeker de beste keuze voor jouw wand tv-meubel.

Laatste in: Blog