red and yellow signage on street

Beleggen in edelmetalen? Dit is de juiste keuze!

Investeren in edelmetalen is een van de beste manieren om je vermogen te beschermen, aangezien historisch is bewezen dat ze een goede afdekking zijn tegen inflatie. De waarde van edelmetalen is in de loop van de tijd constant gestegen. Ze worden ook door veel internationale beleggers als een waardeopslag gezien. Een van de beste edelmetalen die je kunt krijgen, is zilver. Zilver kopen bij Holland Gold is de meest ideale manier om te beginnen met beleggen.

Zilver

Zilver is net als goud een edelmetaal. Het wordt veel gebruikt in sieraden en elektronica. Het wordt ook gebruikt in fotografie en geneeskunde. Zilver is een geweldige investering omdat het relatief goedkoop is en niet corrodeert zoals andere metalen. Daarnaast heeft zilver veel industriële toepassingen. Wanneer de prijs van zilver omhoog schiet, zoals in 1980 gebeurde, duurt het niet lang voordat je een toename van de vraag ziet. Beleggen in zilver is daarom iets dat je nu al moet doen. Op deze manier kun je profiteren van de prijsstijgingen.

Goud

Goud is een edelmetaal dat door de geschiedenis heen als betaalmiddel is gebruikt. Het is duurder dan zilver, platina, palladium en ruthenium. Het is ook vermeldenswaard dat goud de meest populaire investering in edelmetaal is, omdat het bekend is en veel wordt gekocht door beleggers. De goud prijs per kilo is momenteel rond de € 69.235,66.

Platina

Platina is een zeldzaam metaal dat industrieel wordt gebruikt in sieraden en andere luxegoederen. Het wordt beschouwd als een goede investering voor de toekomst, omdat de prijs niet zo volatiel is of onderhevig is aan economische krachten. De prijs van platina kan worden beïnvloed door vraag en aanbod, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er ooit genoeg platina zal zijn om aan alle vraag te voldoen. Als zodanig zou het in de loop van de tijd kunnen blijven stijgen in waarde, net zoals goud en zilver. Helaas zijn de kosten van dit edelmetaal hoog in vergelijking met andere soorten investeringen. Dit betekent dat je behoorlijk wat kapitaal nodig hebt voordat je een aanzienlijk rendement op je investering gaat zien.

Palladium

Palladium is een van de edele metalen die worden gebruikt in sieraden en elektronica, waaronder Apple producten. De auto industrie gebruikt palladium ook om katalysatoren te maken voor voertuigen die schadelijke gassen omzetten in minder milieubelastende elementen. De palladium prijzen zullen naar verwachting stijgen als gevolg van de toegenomen vraag van de auto industrie en sieraden fabrikanten. Dit maakt het een uitstekende keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een alternatieve investeringsoptie buiten goud of zilver.

Laatste in: Blog