Zonnepanelen zijn een slimme investering voor particulieren en ondernemers

Maak jij al gebruik van een zonnepanelen plat dak montage systeem? De keuze voor het gebruik van zonnepanelen op een plat dak is zowel voor particulieren, als voor ondernemers bijzonder interessant. In de afgelopen winterperiode stegen de energieprijzen dermate hard, dat huishoudens met zonnepanelen hun investering veel sneller terugverdienden dan voorheen voorzien werd. Dat komt overigens niet alleen door de gestegen energieprijzen, maar ook door de huidige salderingsregeling. De verwachting is dat deze regeling in de komende jaren iets zal veranderen; de regeling wordt vermoedelijk afgebouwd. Des te meer reden om nog voor die tijd een investering in zonnepanelen te overwegen. In dit artikel lees je er meer over. 

Rendement van zonnepanelen fors gestegen de laatste jaren 
Een van de voornaamste redenen om nu alsnog in zonnepanelen te investeren, is het sterk gestegen rendement van deze collectoren. Het maakt dat de opbrengst veel hoger ligt dan tien jaar geleden, wat een positieve invloed heeft op de terugverdientijd hiervan. Daarbij is het middels slimme, moderne montagesystemen mogelijk om het rendement van zonnepanelen zo optimaal mogelijk te benutten. Blubase, montagesysteem zonnepanelen, helpt consumenten de juiste hellingshoek te vinden bij de montage van collectoren. Dit maakt dat de opbrengst geoptimaliseerd kan worden.

Mede ook door de oost-west-opstellingen die deze partij aanbiedt voor platte daken. Zo profiteren particulieren en ondernemers een groot deel van de dag van de opwekking van groene stroom. Zou je zonnepanelen op een schuin dak leggen, dan is dit vaak lastiger. 

Smart grid de toekomst voor ondernemers 
Daar veel bedrijfs- en winkelpanden een plat dak hebben, lenen deze zich goed voor een investering in zonnepanelen. Zo wekken bedrijven een groot deel van de benodigde groene stroom voortaan zelf op. Bedrijven gebruiken de groene stroom voor het voordelig laten draaien van de machinerie en bijvoorbeeld voor het opladen van het elektrische wagenpark. Steeds meer organisaties kiezen heel bewust voor het gebruik van uitsluitend elektrische auto’s. 

Bij deze elektrische auto’s doet zich het probleem voor, dat deze aan het begin van de werkdag aan de oplaadpaal worden gekoppeld. De opbrengst aan groene stroom is op dat moment nog minimaal. Het maakt dat de piek in de vraag naar stroom anders valt, dan de piek in het aanbod aan groene stroom. Een smart grid vormt de oplossing, waarbij de auto’s pas beginnen te laden als de opbrengst aan groene stroom het grootst is: op het midden van de dag. 

Laatste in: Blog