woman holding baby up

Zo combineer je het moederschap moeiteloos met een nieuwe carrière

Menig jong moeder worstelt met de gedachte hoe ze de verantwoording voor haar kleintje het beste kan combineren met de wens om te blijven werken. Niet in elke functie is het mogelijk om bijvoorbeeld een dag minder te gaan werken of te kiezen voor werken vanuit huis. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelfstandig ondernemer te worden. Dit stelt je in staat om de touwtjes in eigen handen te nemen en je eigen rooster te maken. Menigeen zette in de afgelopen jaren met succes de stap naar een nieuwe carrière.

Een eigen schoonheidssalon

Is uiterlijke verzorging echt jouw ding? Dan zou je kunnen kiezen voor het openen van een eigen schoonheidssalon aan huis. Je moet hier natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Woon je drie hoog in een appartement? Dan is het geen goed idee om daar een salon te openen. Ga in dat geval eens wat rondkijken bij bedrijven in jouw buurt. Soms zijn er verzamelgebouwen waar je een kamer kunt huren om alsnog je doel te bereiken. Om de schoonheidsspecialist opleiding te kunnen volgen, heb je geen specifieke voorkennis nodig. Je kunt in minder dan een half jaar tijd je diploma behalen op basis van wekelijkse lessen, maar je kunt ook gedurende de zomermaanden een paar weken flink doorpakken. Zodra je het leertraject met succes hebt afgerond, staat niets je in de weg om direct aan de slag te gaan.

Aan het werk als pedicure

Een andere zeer kansrijke mogelijkheid om een bloeiend bedrijf op te bouwen is door te starten als pedicure. Met name door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking krijgen de pedicures het steeds drukker. Er liggen dus kansen genoeg en het volgen van een pedicure cursus biedt je de mogelijkheid om deze kansen te pakken. Net als bij de schoonheidssalon kun je de werktijden zodanig inplannen dat je er kunt zijn voor je kindje op elk gewenst moment. Je bepaalt immers zelf wanneer op welke tijden jij de afspraken met je klanten inplant. Wil je af en toe in de avonden werken? Dat kan juist in dit beroep heel goed. Wil je de behandelingen juist concentreren op de tijden waarop je kleintje naar school gaat? Geen probleem! Probeer wel altijd een goede scheiding tussen privé en werk te behouden. Zo behoud je een professioneel imago en breng je rust en balans in je hoofd.

Laatste in: Blog