Ryanne van Dorst (2018)
/

Raven van Dorst: vriendin, vermogen, carrière, hermafrodiet en meer

Wie is Raven van Dorst?

Deze opvallende televisiepersoonlijkheid heb je vast wel eens voorbij zien komen op de buis. Raven van Dorst is bekend van meerdere programma’s, maar brak jaren geleden eerst door als muzikant. Van Dorst zat als eerst in een meidenband genaamd Bad Candy, maar ging in 2004 als soloartiest verder. Raven zong onder de naam Ella Bandita, een alias. Haar soloplaten Love Juice en albums Queen of Fools (2009) en Elle Bandita (2014) volgden in de jaren daarna.

Tijdens de optredens die Raven gaf op allerlei festivals als Metropolis, The Great Escape en Lowlands werd ze vergezeld door een liveband, maar Raven stapte nooit meer van het solo bestaan af. In 2019 nam Raven ook afscheid van die tijd en van het alter ego Ella Bandita. Toch is de muziek nooit helemaal weggegaan. Zo verscheen in 2020 nog het tweede album van de band Dool, Summerland.

Televisiedebuut

Raven is inmiddels in heel wat verschillende programma’s te zien geweest. Zo kwam Raven in 2013 in het televisieprogramma Op zoek naar God. Een jaar later deed die mee aan Jouw Vrouw, Mijn Vrouw en de film Dames 4. Ook kan Raven Expeditie Robinson en de Slimste mens aan het rijtje toevoegen. In de laatste tien jaar kwamen er meerdere programma’s voorbij en is Raven sindsdien met regelmaat op tv te zien. De wereld rond in 6 stappen, Celebrity City Trip, Ranking the Stars, Wie van de Drie en schoof Raven regelmatig aan bij De Wereld Draait Door.

Voor BNNVARA presenteerde Van Dorst in 2017 de vierdelige televisieserie Geslacht!. Hierin sprak Van Dorst met (ervarings)deskundigen over gevoelens en uitingen van verschillende vormen van gender: mannelijk, vrouwelijk en wat zich daar tussenin bevindt. Dit programma had als doel inzicht te geven in afwijkende verschijningen van het ‘normale’.

Boerderij van Dorst

Een van de meest recente programma’s van Van Dorst is de Boerderij van Dorst. In dat programma runt ze een eigen boerderij, die er enigszins afvallig uitziet. Er komen afwisselend twee gasten langs, bekend Nederlanders, waarmee Raven aan de praat komt en tegelijk het boerenwerk oppakt. Onder de logees bevonden zich onder andere Katja Schuurman Heleen van Royen en Hanneke Groenteman. Veel mensen vragen zich ook af of Raven op die befaamde boerderij woont en wie voor de dieren zorgt als die er niet is. Het schijnt dat Raven er naast de opnames ook veel heeft geslapen, afwisselend met haar huis in Rotterdam. Toch is die er minder nu de maatschappij weer open is, en de Raven optrdens heeft met haar band.

Vermogen Raven Van Dorst

Met al die  uitgebrachte muziek, optredens, een film, tv-programma’s en eigen show moet Raven toch wel een flinke duit in de zak hebben zitten. Ravens vermogen wordt geschat tussen de vijf ton en een miljoen. Toch is er niet veel bekend over Ravens inkomen, huizen of auto’s.

Er zijn geen specifieke details over zijn/haar woonplaats en de woonomstandigheden. Het is niet eens bekend of Raven van Dorst in een appartement, huis of villa woont en of het een huur- of koopwoning betreft. Het enige gerucht dat rondgaat is dat Raven’s huis in Rotterdam zou staan (naast de boerderij waar ze op woont in Apeldoorn voor het programma).

Er zijn dan weer geen geruchten over luxueuze huizen of eigendommen. Raven van Dorst heeft ervoor gekozen om het privéleven uit de schijnwerpers te houden en dat doet ze blijkbaar goed.

Hoe gaat het nu met Raven van Dorst?

Het lijkt goed te gaan met Raven. Ze is goed bezig met haar band, maakt dit jaar tv voor 3FM bij Pinkpop en is verder ook nog regelmatig te zien op tv met programma’s. Het tweede seizoen van Boerderij van Dorst is sinds 24 mei weer op tv met wekelijks een nieuwe aflevering.

Ook maakte Raven in de coronaperiode een podcast: de Adpodcalypse. Het verplichte thuiszitten was niks voor de drukbezette tv-persoonlijkheid. Dus werd er een podcast gemaakt. Drie keer in de week. De complete platenkast door. Voor elke muziekliefhebber een leuke podcast om naar te luisteren en natuurlijk nog steeds leuk om naar te luisteren. Muziek is tijdloos en de gezellige kletspraatjes en feitjes over muziek van Raven, maakt dat het goed wegluistert.

Echt hermafroditisme

Raven Van Dorst is geboren met echt hermafroditisme en noemt zichzelf hermafrodiet. Dit houdt in dat iemand zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft. Op doktersadvies lieten de ouders van Van Dorst vlak na de geboorte de uiterlijke mannelijke geslachtskenmerken operatief verwijderen.

Dat wist niemand, tot Raven een keer te gast was bij een show op tv. Tijd om wereld te vertellen hoe en wat. Raven van Dorst kwam er namelijk pas op latere leeftijd achter dat die hermafrodiet is. Daar kwam Van Dorst zelf mee in het programma Zomergasten.

Van Dorst heeft altijd gedacht dat er ‘iets mis met me was’, vertelde Raven aan presentator Janine Abbring. Pas halverwege diens twintiger jaren kwam Raven er bij een bezoek aan de gynaecoloog achter ‘hoe het echt zat’. Echt meisje heeft Raven zich nooit gevoeld, geeft die toe. Maar echt jongen was het ook niet helemaal. ‘Ik heb daar altijd tegen moeten vechten’ bekent Raven in het programma. Nu is er meer duidelijkheid voor Raven zelf.

Op 5 mei 2021 maakte Van Dorst op Instagram bekend voortaan als Raven en niet meer als Ryanne door het leven te gaan en genderneutrale voornaamwoorden zoals ‘die’ en ‘hen’ te prefereren boven verwijzingen in de vrouwelijke vorm. Daarmee is die ook een voorbeeld voor vele anderen in de LHTBIQ+-community.

Vriendin Raven

Van Dorst valt op vrouwen en op mannen. Van november 2012 tot juli 2014 had Van Dorst een relatie met de bekende Christina Curry, dochter van Patricia Paay, waarbij zij samenwoonden.

Inmiddels heeft Raven een andere vriendin. Deze partner is een stuk minder bekend en wil dat ook graag zo houden. Raven houdt de parter bewust buiten de media. Toch laat ze een en ander weten in en interview met Linda magazine. Volgens Raven wordt de relatie namelijk steeds vrijer en opener. Dat heeft in Ravens ogen te maken met dat het allemaal vrij snel is gegaan in de relatie.

“We leerden elkaar vlak voor de eerste lockdown kennen en hebben toen besloten dat ze bij mij kwam wonen. Anders hadden we elkaar helemaal niet kunnen zien, want zij woonde in Berlijn. Dan zit je dus wel direct op elkaars lip.” Wie de vriendin is en hoe ze heet, weet dus niemand, behalve vrienden en familie.

Laatste in: Blog