green Ryobi hand drill near white and red box

Elektrisch gereedschap: de nieuwe standaard in de bouw

Bouwprojecten hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd van handenarbeid en saai gereedschap. Dankzij de vooruitgang op het gebied van elektrisch gereedschap heeft de bouwsector compleet veranderd. In de loop der jaren zijn deze tools krachtiger, efficiënter en veiliger geworden. Een veelzijdige oplossing voor werknemers om hun taken sneller en nauwkeuriger uit te voeren zonder de zware fysieke belasting. Maar voordat je jouw eerste elektrische veegmachine aanschaft, gaan we het over de belangrijkste voordelen van deze tools hebben. 

  1. Betere prestaties 

Elektrische gereedschappen kunnen taken overnemen die veel lastiger zijn met handgereedschap. Ze maken het bijvoorbeeld mogelijk om met stijve materialen zoals metalen of beton te werken. Het fijne is dat ze voor dezelfde functies als handgereedschap gebruikt worden, maar met aanzienlijk minder inspanning en met controle. Zo houden je medewerkers aan het eind van de dag meer energie over. 

  1. Klaar is kees 

Uiteindelijk is elektrisch gereedschap niet alleen sneller dan handgereedschap, maar levert ook betere resultaten. Waar je met een hamer en spijkers uren over een taak zou doen, kan een boormachine dit binnen enkele minuten voor elkaar krijgen. Met zo’n tool heb je meer tijd over om aandacht te besteden aan andere taken. 

  1. Nauwkeurigheid en kracht 

Soms heb je een sterk, nauwkeurig instrument nodig om een gat precies op de juiste diepte te boren of onder de juiste hoek een rechte snede in een stuk hout te maken. Elektrisch gereedschap heeft nu eenmaal meer kracht en consistentie om deze taken nauwkeuriger uit te voeren. Zo kun je de kleinste details bereiken zonder zelf hiermee aan de haal te gaan. 

  1. Minder geluid 

Een apparaat dat op elektriciteit draait, zoals een elektrische stapelaar, kan geluiden produceren die tot 10 decibel stiller zijn dan een machine die op benzine rijdt. Is dat niet wat weinig? Nee, want 10 decibel staat geluid aan 50% vermindering van geluidskwaliteit! Een bouwplaats die rustig is, is niet alleen prettiger om in te werken, maar de sfeer wordt ook minder verstoord. 

  1. Kosten besparen 

Het gebruik van elektrische aandrijving zorgt voor lagere onderhoudskosten op de lange termijn. Motoroliepeil controleren of brandstoffilters vervangen? Dat hoeft niet meer. Batterijen zijn ook goedkoper dan benzine, dus een ritje naar een tankstation is niet langer nodig. Tijd en geld worden zo bespaard.  

Elektrisch gereedschap heeft de bouwsector volledig veranderd, in positieve zin. Investeren in deze tools heeft grote invloed op de productiviteit, terwijl kosten worden bespaard. Het is de nieuwe bouwstandaard! 

Laatste in: Blog