person using smartphone and MacBook

Meer behoefte aan opbergplekken door hybride werken

Bedrijven waar het hybride werken is uitgerold, hebben vaak meer behoefte aan opbergplekken waar werknemers persoonlijke bezittingen kunnen achterlaten. Bovendien speelt ook het veiligheidsaspect steeds nadrukkelijker een rol. Wat je kunt opbergen achter slot en grendel, zal minder snel gestolen worden. Men zegt wel eens dat gelegenheid de dief maakt, dus door die gelegenheid weg te nemen, voorkom je diefstal en maak je de werkomgeving veiliger en ook nog eens overzichtelijker.

Geen eigen werkplek meer

Voorheen had elke kantoormedewerker zijn eigen werkplek. Daar stonden vaak ook wat persoonlijke eigendommen, zoals een fotolijstje, een eigen drinkbeker en wellicht een eigen set pennen of iets dergelijks. Tegenwoordig werken kantoren vaak met flexibele werkplekken. Je meldt je ’s morgens bij binnenkomst aan en krijgt dan een werkplek toegewezen. Als je bepaalde zaken steeds mee naar huis moet slepen, is dat natuurlijk niet handig. Zoals je die spullen tijdens je opleiding in schoolkluisjes kon bewaren, zo zijn er ook voor op de werkvloer mooie opbergmogelijkheden beschikbaar. In feite gaat het om hetzelfde systeem van afgesloten kastjes, vervaardigd uit staal, met een robuuste uitstraling en voorzien van een type slot naar keuze.

De laptop veilig opgeborgen

Een speciaal punt van aandacht is het opbergen van een laptop. Op een laptop kan privacygevoelige informatie staan. Bovendien moet het apparaat regelmatig opgeladen worden. Hiervoor zijn speciale laptopkasten ontwikkeld, die precies het juiste formaat hebben om een laptop eenvoudig in te kunnen opbergen, maar die optioneel ook zijn voorzien van een stroomvoorziening, zodat je ze gedurende de nacht in de kast kunt opladen. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap: de laptop ligt veilig opgeborgen en is de volgende ochtend weer volledig opgeladen. Handig, als je het apparaat moet gebruiken op een plek waar geen stroomaansluiting beschikbaar is.

Afleiding voorkomen

Natuurlijk kun je zo’n kast met stroomvoorziening ook gebruiken om bijvoorbeeld je mobiele telefoon in te bewaren. Voor veel mensen is de mobiele telefoon een bron van afleiding, die de werkconcentratie verstoort. Als je een paar uurtjes ongestoord wilt werken, doe je er verstandig aan om de telefoon tijdelijk geheel uit te schakelen of ergens anders neer te leggen. Gebruik je de laptopkast hiervoor, dan heb je wederom het voordeel van de stroomaansluiting, zodat het apparaat weer goed opgeladen is als je het meeneemt. Vergeet niet om eerst even een afwezigheidsbericht in te stellen in de vorm van een auto-reply.

Laatste in: Blog