Het nieuwe rijden: dit wil je erover weten 

Heb jij al weleens gehoord over het nieuwe rijden? Het nieuwe rijden gaat over milieuvriendelijk rijden en daarbij ook veiliger rijden. In deze blog vertellen we jou er graag meer over! Want van de aarde, daar hebben we er geen tweede van. 

Het nieuwe rijden heeft te maken met de manier van rijden. Maar natuurlijk ook over een energiezuinige auto. Zo kun je nog beter letten op je manier van rijden en milieuvriendelijk rijden wanneer je rijdt in een elektrische auto. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe smart #1. Deze auto rijdt zuinig. En wanneer jij zuinig om gaat met je nieuwe auto, gaat ‘ie nog veel langer mee! 

Waarom het nieuwe rijden? 

Het nieuwe rijden is geïntroduceerd omdat rijgedrag erg belangrijk is wanneer je uitstoot wilt verminderen. Als we massaal letten op ons rijgedrag dan wordt de uitstoot minder. Dit noemen we zuinig accelereren. Dit wordt ook al een tijd meegenomen in de rijlessen. Hierdoor ontstaat er een compleet nieuwe generatie van autobestuurders. Maar waar bestaat het nieuwe rijden nu eigenlijk uit? 

Als je in je auto snel optrekt en hard remt dan komen er meer uitlaatgassen vrij dan wanneer je goed let op je rijden. Daarom is zuinig accelereren en afremmen erg belangrijk. Door geleidelijk aan te versneller en op tijd af te remmen kun je energie besparen. Dit is niet alleen beter voor de uitlaatgassen. Maar zorgt ook ervoor dat je auto langer mee kan gaan. Er is namelijk minder slijtage aan bijvoorbeeld te remmen. 

Schakelen bij lage toerentallen is een andere manier van het nieuwe rijden. Want op die manier kun je ook brandstof besparen. Dat geldt niet alleen voor een auto die rijdt op benzine of diesel. Maar het gaat ook om elektrische auto’s. Want hoe minder vaak jij een bijvoorbeeld elektrische auto van smart hoeft op te laden, hoe minder belastend dit voor het milieu is. Naast schakelen bij lage toerentallen is het rijden van een constante snelheid ook milieubewust rijden. Op die manier hoef je namelijk niet onnodig te versnellen en te vertragen, wat ook weer effect heeft op de brandstof. 

Minder energieverbruik = duurzaam

Minder energieverbruik is dus belangrijk als we het hebben over het nieuwe rijden. Veel nieuwe auto’s, zoals elektrische auto’s, letten extra op de duurzaamheid. Zo kan je rijden met cruisecontrole, waardoor je altijd dezelfde snelheid rijdt. Maar nieuwe auto’s schakelen ook automatisch de motor uit wanneer je voor het stoplicht staat te wachten. En is je bandenspanning te laag? Dan krijg je een seintje. 

Bewustwording in het verkeer 

We begrijpen dus steeds beter dat een duurzame manier van rijden beter is voor het milieu. Dat stukje bewustwording is erg belangrijk en is een groot onderdeel van het nieuwe rijden. Daarom zie je ook dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto, veiliger rijgedrag en een andere manier van rijden. 

Laatste in: Blog