FCL-transport regelen via expediteur Kuipers Logistics

Wanneer je op zoek bent naar een expediteur voor FCL-transport dan kun je terecht bij Kuipers Logistics. Voor vervoer van goederen bestaan diverse mogelijkheden, waaronder wegentransport, transport via het vliegtuig of zelfs intermodaal transport. Daarnaast kun je ervoor kiezen om goederen voor je bedrijf via schepen te vervoeren, waarbij je te maken krijgt met zeevracht. Naast de wijze waarop goederen vervoerd worden, zijn er ook nog diverse andere opties waaruit gekozen kan worden. Zo kun je kiezen voor een FCL transport, ofwel Full Container Load. Dit houdt in dat je de gehele container voor de eigen goederen gebruikt en niet deels deelt met andere opdrachtgevers. Er komen dus geen goederen van anderen bij. Het voordeel hiervan is dat een efficiënte verzending, met slechts minimale tussenstops, mogelijk wordt. 

Voordelen van FCL-transport

Bij Kuipers Logistics ben je aan het juiste adres voor FCL-transport via diverse vormen van vervoer. Er zitten verschillende voordelen aan dit type transport, die ten gunste komen van het optimaliseren van het logistieke proces. Bovendien bespaar je hierdoor aanzienlijk op transportkosten, wanneer dit type transport past bij de behoeften en verwachtingen. Een Full Container Load of FCL-transport biedt je veel ruimte. Je hebt immers beschikking over de gehele container. Dit stelt je in staat om grotere volumes en omvangrijke goederen te verzenden. Een FCL-transport draagt bij aan kosteneffectiviteit. De kosten per eenheid kunnen namelijk aanzienlijk laag worden gehouden en uiteindelijk zelfs goedkoper uitvallen dan bij een Less than Container Load (LCL) het geval zou zijn. De kans op schade is bij een FCL-transport bovendien lager, doordat de lading niet wordt overgeladen tijdens verschepingen. Zendingen hebben hierdoor doorgaans sowieso een kortere doorlooptijd, wat een FCL-transport uiterst geschikt maakt voor gevoelige ladingen met kwetsbare goederen.

Formaten aan FCL-containers

Er zijn verschillende maten aan containers waaruit je een keuze kan maken en die geschikt zullen zijn voor het vervoeren van goederen. Bij grotere of juist kleinere verzendingen zal het formaat worden aangepast om zo de juiste capaciteit te bieden. De containers die voor FCL en CL zendingen worden gebruikt, zijn dezelfde. Afhankelijk van de volledigheid van de zending wordt een container Full Container Load of juist Less than Container Load genoemd. Het is van essentieel belang om de juiste container te kiezen voor elke specifieke vracht. Containers zijn in verschillende formaten beschikbaar van 10ft tot 45 ft, waardoor er voor elke zending een geschikt formaat beschikbaar is. Je krijgt een specifiek contactpersoon aangewezen zodra je een zending wilt versturen. Zo kan het transport tot in details worden besproken en voorbereid en worden vastgesteld welke container gebruikt zal worden.

Ontzorging door Kuipers Logistics

Kuipers Logistics stelt alles in werking om jouw bedrijf zoveel mogelijk te ontlasten. Je hoeft enkel een zending te boeken en vervolgens wordt het gehele proces van a tot z voor jou uit handen genomen. Deze ervaren expediteur heeft jarenlange ervaring opgedaan in transport van goederen en heeft alle kennis in huis rondom douanezaken, transport, regelgeving en incoterms. Een betrouwbare partner, die flexibel meedenkt voor het vinden van passende oplossingen voor jouw transportbehoefte.

Laatste in: Blog