person holding black phone

5 Dingen om te weten over Sim Only

Sim Only-abonnementen zijn tegenwoordig populairder dan ooit tevoren. Maar wat houden ze eigenlijk in en waarom zou je voor een Sim Only aanbieding moeten kiezen? Hier zijn vijf dingen die je moet weten over Sim Only.

Sim Only in een notendop

Een Sim Only-abonnement is heel simpel. Als je een Sim Only-abonnement afsluit, krijg je alleen een simkaart, geen telefoon erbij. Je moet je eigen telefoon hebben of je huidige gebruiken. In tegenstelling tot traditionele telefoonabonnementen, waarbij de kosten van de telefoon zijn inbegrepen, betaal je bij Sim Only alleen voor belminuten, sms’jes en data. Deze bundels worden elke maand vernieuwd, en je kunt kiezen uit verschillende opties. Het is allemaal afhankelijk van wat je nodig hebt.

Zeer flexibel

Een groot voordeel van Sim Only-abonnementen is dat ze heel flexibel zijn. Je kunt kiezen hoe lang je aan het abonnement wilt vastzitten, bijvoorbeeld maandelijks opzegbaar, voor 1 jaar of 2 jaar. Dit betekent dat je de vrijheid hebt om je abonnement aan te passen aan wat je nodig hebt. Verander je toch van gedachten? Je kunt dan  zonder problemen overstappen naar een ander abonnement. Als je bijvoorbeeld eerst een maand wilt uitproberen om te zien hoeveel data en belminuten je echt gebruikt, kun je dat gewoon doen.

Besparen op kosten

Veel mensen kiezen voor het beste Sim Only abonnement om geld te besparen. Over het algemeen zijn Sim Only-abonnementen stukken goedkoper dan traditionele abonnementen met een telefoon. Dit komt doordat je niet hoeft te betalen voor het afbetalen van een toestel. Hoewel je aanvankelijk de volledige kosten van een telefoon moet betalen bij Sim Only, kan dit op de lange termijn voordeliger zijn. Dit is vooral zo als je bereid bent om de kosten van een telefoon over een periode van twee jaar te spreiden.

Geen bundels meenemen

Een belangrijk punt om te onthouden bij Sim Only is dat je maandelijkse bundels automatisch vernieuwd worden. Dit betekent dat als je niet al je belminuten, sms’jes of data opmaakt, je ze niet kunt meenemen naar de volgende maand. Bij prepaid abonnementen moet vooraf betaald worden voor een vastgestelde hoeveelheid, maar bij Sim Only betaal je een vast bedrag per maand, ongeacht hoeveel je echt gebruikt. Dit kan nadelig zijn voor mensen die consequent binnen hun bundels blijven.

Telefoon zelf aanschaffen

Nog iets om te bedenken is dat je bij Sim Only je eigen telefoon moet kopen. Dit betekent dat je de kosten voor een telefoon zelf moet betalen en geen gebruik kunt maken van eventuele kortingen of aanbiedingen die bij traditionele abonnementen met toestel horen. Hoewel het in eerste instantie een flinke uitgave lijkt te zijn, kan het op de lange termijn financieel voordelig zijn, vooral als je de kosten van een telefoon in termijnen betaalt.

Laatste in: Blog